Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Πρόγραμμα Εθελοντισμού ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΔΡΑ 2012




Δήλωσε συμμετοχή στη μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση σύγχρονης τέχνης της Βόρειας Ελλάδας.

Το Πεδίο Δράσης Κόδρα διοργανώνεται κάθε Σεπτέμβριο από τον Δήμο Καλαμαριάς στο πλαίσιο του φεστιβάλ Παρά θιν’ αλός στις εγκαταστάσεις και τους ανοιχτούς χώρους ενός πρώην στρατοπέδου. Από το 2001, που άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά:

  • παρουσίασε περισσότερους από 1.700 νέους καλλιτέχνες και επιμελητές τέχνης
  • φιλοξένησε πάνω 3.000 έργα
  • επιμελήθηκε 10 εκδόσεις και καταλόγους έργων
  • υποδέχτηκε πάνω από 50.000 Έλληνες και ξένους επισκέπτες
Σήμερα, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ελληνικούς θεσμούς σύγχρονης τέχνης  της Ελλάδας, μία μοναδική διεθνή γιορτή Τέχνης, Πολυφωνίας και Δημιουργίας με δράσεις και συμμετοχές που εκτείνονται σε κάθε πτυχή της καλλιτεχνικής δημιουργίας και έργο που κληροδοτεί ένα στιβαρό πολιτισμικό πλαίσιο στη νέα γενιά καλλιτεχνών και πολιτών. Όραμά του είναι να αναγνωριστεί ως το σημαντικότερο ετήσιο φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης στη Νότιοανατολική Ευρώπη.


Φέτος, από τις 7 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Πεδίου Δράσης Κόδρα θα πραγματοποιηθούν ένα επιστημονικό συνέδριο, πέντε εκθέσεις ελλήνων και ξένων δημιουργών και μία εικαστική δράση σε έξι διαφορετικά σημεία των Δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς.

Αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας του Πεδίου Δράσης Κόδρα είναι η συμμετοχή των εθελοντών, καθώς η πρακτική διεξαγωγή του θα στηριχτεί κατά κύριο λόγο σε αυτούς, κάνοντάς τους πραγματικούς συνδιαμορφωτές της διορσεων﷽﷽﷽﷽﷽﷽ηλγθος τις 18 Σεπτεμβργάνωσης. Οι εθελοντές θα απασχοληθούν σε βασικούς τομείς όπως: λειτουργία εκθέσεων & εκδηλώσεων,
φιλοξενία καλλιτεχνών (υποδοχή, ενημέρωση, πρωτότυπες ξεναγήσεις κ.ά.), επικοινωνία (γραφείο τύπου – social media), οπτικοακουστική κάλυψη κ.ά. Οι εθελοντές θα παρακολουθήσουν σχετική εκπαίδευση – ενημέρωση και για την εθελοντική απασχόληση θα τους δοθεί βεβαίωση.

Αν θες να συμμετάσχεις και εσύ, δήλωσε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα εθελοντή στο www.actionfieldkodra.gr. Για περαιτέρω ενημέρωση επικοινωνήστε με τον Ανανιάδη Μάκη (υπεύθυνος εθελοντισμού) στο e-mail volunteers.kodra@gmail.com και στο 6946 755 173 (12.00 με 16.00).
Απώτερος σκοπός του προγράμματος εθελοντισμού στο Πεδίο Δράσης Κόδρα είναι η κινητοποίηση και ενεργοποίηση των δημιουργικών και ανήσυχων δυνάμεων της πόλης για τη δημιουργία περαίτερω δράσεων και πρωτοβουλιών. ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΔΡΑ 2012 ΚΑΙ ΖΗΣΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ-ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ, ΤΗ ΦΥΣΗ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.,ς.﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ιουργοικτ1 χρόνων του, προσκαλ2013 ΚΑΙ ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ .. ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

Το Πε,ς.﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ιουργοικτ1 χρόνων του, προσκαλ2013 ΚΑΙ ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ .. ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.δίο Δράσης Κόδρα διοργανώνεται από το Δήμο Καλαμαριάς με τη συμμετοχή και τη συνεργασία νέων και ανεξάρτητων επιμελητών, υποστηρίζεται απο την Ευρωπαϊκή Ένωση και χρηματοδοτείται από το πενταετές πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007–2013. Για περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.actionfieldkodra.gr .






Πρόγραμμα Εθελοντισμού ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΔΡΑ
7  – 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ


Το φετινό Πρόγραμμα Εθελοντισμού «Πεδίο Δράσης Κόδρα 2012» υπόσχεται ένα ταξίδι – εμπειρία μέσα στην τέχνη, τη φύση, τη κοινότητα και τον πολιτισμό. Όλοι οι ενεργοί πολίτες μπορούν να συμμετέχουν και να συμβάλουν με τις γνώσεις και τις ικανότητές τους στη διοργάνωση, ζώντας έτσι, στους ρυθμούς προετοιμασίας και υλοποίησης της μεγαλύτερης ετήσιας συνάντησης σύγχρονης τέχνης στη Βόρεια Ελλάδα.
Παρακάτω γίνεται μία συνοπτική περιγραφή όλων των κατηγοριών απασχόλησης των εθελοντών. Στην πορεία, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν θα προστεθούνε και άλλες αρμοδιότητες.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
 Ο τομέας αυτός αφορά την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία όλων των χώρων των εκθέσεων και εκδηλώσεων. Οι εθελοντές που θα απασχοληθούν στο κομμάτι αυτό, πέρα από την ευθύνη της ομαλής λειτουργίας των χώρων, θα αναλάβουν το κομμάτι της ενημέρωσης του κοινού (infoleaders). Αυτό σημαίνει ότι θα ενημερώνουν τους θεατές για το πρόγραμμα του Πεδίου Δράσης Κόδρα, όπως τι μπορούν να δουν στους χώρους των εκθέσεων, ποιες είναι και πού θα πραγματοποιούνται οι δράσεις του παράλληλου προγράμματος κλπ.. Επίσης, θα έχουν έναν ρόλο καθοδηγητή – ξεναγού σε όλους τους χώρους διεξαγωγής δράσεων. Ο τομέας αυτός είναι ένας από τους νευραλγικούς της φετινής διοργάνωσης.

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ & ΣΥΝΕΔΡΩΝ
 Ο τομέας φιλοξενίας έχει άμεση σχέση με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες της διοργάνωσης. Οι εθελοντές θα υποδέχονται τους καλλιτέχνες στις εισόδους της πόλης (αεροδρόμιο, σιδηροδρομικός σταθμός), θα τους παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες, θα τους δίνουν το ενημερωτικό υλικό κ.ά.. Παράλληλα, θα βρίσκονται στους χώρους διαμονής των καλλιτεχνών (ξενοδοχεία), λειτουργώντας ως οι άνθρωποι που θα είναι «εκεί» γι’αυτούς. Οι καλλιτέχνες θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη τις μέρες των εγκαινίων και του συνεδρίου, δηλαδή τις πρώτες 6 μέρες του Πεδίου Δράσης Κόδρα. 
Επίσης θα πραγματοποιηθεί ένα πρόγραμμα ΠΡΩΤΟΤΥΠΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ για τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και συνέδρους που θα σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί από την συγκεκριμένη ομάδα εθελοντών.
 Σημαντική κατηγορία, επίσης, μιας κι οι εθελοντές του τομέα της φιλοξενίας θα αποτελέσουν «το πρόσωπο» της διοργάνωσης προς τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και σύνεδρους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – SOCIAL MEDIA)

Στον τομέα αυτό οι εθελοντές θα ασχοληθούν με την επικοινωνία μέσω του γραφείου τύπου και των social media (Action Filed Kodra blog, facebook, twitter, youtube, flickr κ.ά.). Μέσω του γραφείου τύπου θα ανατροφοδοτούνται τα Μ.Μ.Ε. με υλικό της διοργάνωσης και μέσω των social media θα παρουσιάζεται το κλίμα που επικρατεί καθ’όλη τη διάρκεια του Πεδίου Δράσης Κόδρα. Αυτά θα γίνονται με καταγραφή και δημοσιοποίηση άρθρων, συνεντεύξεων, φωτογραφιών, video κ.ά..
Στον τομέα αυτό χρειαζόμαστε άτομα που να έχουν γνώσεις δημοσιογραφίας και να ασχολούνται ενεργά με τα social media.

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Οι εθελοντές της κάλυψης θα έχουν την ευκαιρία  να εφαρμόσουν στην πράξη το καλλιτεχνικό τους ταλέντο. Θα αποτελέσουν το team  που θα καλύψει οπτικοακουστικά τις εκθέσεις και τις παράλληλες εκδηλώσεις του Πεδίου Δράσης Κόδρα (μέσω δημιουργίας video, μικρών ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, ρεπορτάζ, teasers). Από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι το μοντάζ… όλα τα στάδια δημιουργίας θα είναι στα χέρια τους. Παράλληλα, οποιοσδήποτε άλλος τρόπος οπτικοακουστικής κάλυψης είναι ευπρόσδεκτος. (π.χ. φωτογράφοι)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου