Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Οι αγορές προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα



Χρήστος Αλωνιστιώτης, DailyFX Market Analyst

Μετά τη χθεσινή παρέμβαση-σοκ στην αγορά συναλλάγματος με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας, οι αγορές πραγματοποιούν μια συνεδρίαση χωρίς κανένα επενδυτικό ενδιαφέρον αφού οι διακυμάνσεις είναι ελάχιστες. Μάλιστα η εικόνα των αγορών θυμίζει περισσότερο αργία παρά μια ημέρα με πλήρη ρευστότητα.
Αυτό
σε γενικές γραμμές είναι αναμενόμενο καθώς τα κέρδη των τελευταίων ημερών είναι σημαντικά και ήδη σχεδόν όλες οι αγορές βρέθηκαν σε επίπεδα σημαντικών αντιστάσεων και σε ακραία επίπεδα. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Δεκέμβριος είναι παραδοσιακά θετικός μήνας για τις αγορές μετοχών και δε θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε μια προσπάθεια σταθεροποίησης σε επίπεδα υψηλότερα από τα πρόσφατα χαμηλά τους.
Στην αγορά έχει διαρρεύσει και το όνομα της τράπεζας που σύμφωνα με τις χθεσινές φήμες έφθασε ένα βήμα από τη χρεοκοπία της και προκάλεσε την έντονη και εξαιρετικά επείγουσα παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών. Το όνομα θα το αποκαλύψουμε εν καιρώ, στο forum του DailyFX.gr

Όσον αφορά
τα στοιχεία από τη πορεία της αμερικανικής οικονομίας για μια ακόμα φορά φάνηκε ότι η Αμερική βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση από την Ευρώπη και αυτό αναμένεται να αυξήσει τις πιέσεις από την αμερικανική πλευρά για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων επίλυσης της κρίσης. Όσον αφορά την Ελλάδα η έκτη αναμένεται να λάβει και την τελική έγκριση από το ΔΝΤ.

Η ισοτιμία
EUR/USD διαπραγματεύεται γύρω από τα επίπεδα του 1,3500 και η ισοτιμία GBP/USD κοντά στα 1,5700. Αυξημένες διακυμάνσεις για το πετρέλαιο που διαπραγματεύεται στα $100,00 ενώ ο χρυσός επιχειρεί να κινηθεί, ανεπιτυχώς για την ώρα, πάνω από τα $1750.

Αύριο η αγορά αναμένεται να αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς στην Αμερική θα ανακοινωθεί το
ποσοστό ανεργίας και η μεταβολή στις νέες θέσεις εργασίας. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σημαντικά αυξημένες θέσεις εργασίας και μια αρνητική έκπληξη θα επανέφερε τις ισχυρές πιέσεις στις αγορές.

To DailyFX παρέχει διαρκή ενημέρωση για την αγορά συναλλάγματος (Forex) και τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου